Založ si blog

Prvý pokus

Dnes ma navštívili kamaráti Ľubo a Roman. Bola to pánska jazda s pivom, slaninou, horčicou a cibuľou. Priniesli gitaru a zahrali pár skladieb. Ja som prečítal básne Leopolda Laholu zo zbierky. Výhody zrelého veku začínajú byť čoraz  zrejmejšie. Stávam sa sebou. Chtiac-nechtiac. Chytám slobodu v letku a odhadzujem taľafatky. Ja a len ja sa musím rozhodnúť, či niečo potrebujem –  a teda to potrebujem menej. Ale k faktom: Kamaráti odišli a ja píšem prvý pokus. Blogmi neplánujem dieru do sveta. Skúsim urobiť malú stopu. Čítam množstvo bezpochyby talentovanejších autorov. Mne stačí byť verný sebe a trocha pomôcť slovom. Pokiaľ sa to nepodarí, nebudem prekvapený a pokiaľ áno, tak môže byť. Zatiaľ všetko.

Pocta Arthurovi Lundqvistovi

29.10.2021

Amatérski komentátori slovenských politických hryzovíšť, medzi ktorých sa občas radím, nevenujú veľkú pozornosť kultúre jazyka. Príkladom kritickej nespokojnosti na vysokej jazykovej úrovni je báseň Arthura Lundqvista, v preklade Milana Richtera. Všetko sa snažme robiť čo najlepšie.

Zbabelosť poslanca Tarabu

22.10.2021

Kreslený humor obľubujem od detstva. Pamätám si – ako 14-ročný – v Smene na karikatúru, na ktorej chlapík čerstvo vyplazivší sa z púšte mieri k stánku z knihami. Vtedy nie a nie pochopiť o čo ide – darmo, bol som mladý. Dnes rozumiem predsa len viac mnohému a aj preto tento príspevok. Výhonkom kresleného humoru je politická karikatúra. Niekedy býva úderná a [...]

Pic sem, pic tam

11.10.2021

Svetom uznávaný anglický dramatik Wiliam Shakespeare v jednom zo svojich najznámejších kúskov necháva hlavného hrdinu riešiť zapeklitú dilemu – byť či nebyť? Náročnosť otázky pre hĺbavejšieho návštevníka predstavenia nie je vôbec priveľká. Veď je jasné, že príroda odpovie aj za nás a „pôjdeme tam všetci“ . Navyše bežný [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9804x
Priemerná čítanosť článkov: 1634x

Autor blogu

Kategórie