Založ si blog

Pocta Petrovi Gregorovi

Pocta Arthurovi Lundqvistovi

29.10.2021

Amatérski komentátori slovenských politických hryzovíšť, medzi ktorých sa občas radím, nevenujú veľkú pozornosť kultúre jazyka. Príkladom kritickej nespokojnosti na vysokej jazykovej úrovni je báseň Arthura Lundqvista, v preklade Milana Richtera. Všetko sa snažme robiť čo najlepšie.

Zbabelosť poslanca Tarabu

22.10.2021

Kreslený humor obľubujem od detstva. Pamätám si – ako 14-ročný – v Smene na karikatúru, na ktorej chlapík čerstvo vyplazivší sa z púšte mieri k stánku z knihami. Vtedy nie a nie pochopiť o čo ide – darmo, bol som mladý. Dnes rozumiem predsa len viac mnohému a aj preto tento príspevok. Výhonkom kresleného humoru je politická karikatúra. Niekedy býva úderná a [...]

Pic sem, pic tam

11.10.2021

Svetom uznávaný anglický dramatik Wiliam Shakespeare v jednom zo svojich najznámejších kúskov necháva hlavného hrdinu riešiť zapeklitú dilemu – byť či nebyť? Náročnosť otázky pre hĺbavejšieho návštevníka predstavenia nie je vôbec priveľká. Veď je jasné, že príroda odpovie aj za nás a „pôjdeme tam všetci“ . Navyše bežný [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9787x
Priemerná čítanosť článkov: 1631x

Autor blogu

Kategórie