Založ si blog

Prvý pokus

Dnes ma navštívili kamaráti Ľubo a Roman. Bola to pánska jazda s pivom, slaninou, horčicou a cibuľou. Priniesli gitaru a zahrali pár skladieb. Ja som prečítal básne Leopolda Laholu zo zbierky. Výhody zrelého veku začínajú byť čoraz  zrejmejšie. Stávam sa sebou. Chtiac-nechtiac. Chytám slobodu v letku a odhadzujem taľafatky. Ja a len ja sa musím rozhodnúť, či niečo potrebujem –  a teda to potrebujem menej. Ale k faktom: Kamaráti odišli a ja píšem prvý pokus. Blogmi neplánujem dieru do sveta. Skúsim urobiť malú stopu. Čítam množstvo bezpochyby talentovanejších autorov. Mne stačí byť verný sebe a trocha pomôcť slovom. Pokiaľ sa to nepodarí, nebudem prekvapený a pokiaľ áno, tak môže byť. Zatiaľ všetko.

Pocta Arthurovi Lundqvistovi

29.10.2021

Amatérski komentátori slovenských politických hryzovíšť, medzi ktorých sa občas radím, nevenujú veľkú pozornosť kultúre jazyka. Príkladom kritickej nespokojnosti na vysokej jazykovej úrovni je báseň Arthura Lundqvista, v preklade Milana Richtera. Všetko sa snažme robiť čo najlepšie.

Zbabelosť poslanca Tarabu

22.10.2021

Kreslený humor obľubujem od detstva. Pamätám si – ako 14-ročný – v Smene na karikatúru, na ktorej chlapík čerstvo vyplazivší sa z púšte mieri k stánku z knihami. Vtedy nie a nie pochopiť o čo ide – darmo, bol som mladý. Dnes rozumiem predsa len viac mnohému a aj preto tento príspevok. Výhonkom kresleného humoru je politická karikatúra. Niekedy býva úderná a [...]

Pic sem, pic tam

11.10.2021

Svetom uznávaný anglický dramatik Wiliam Shakespeare v jednom zo svojich najznámejších kúskov necháva hlavného hrdinu riešiť zapeklitú dilemu – byť či nebyť? Náročnosť otázky pre hĺbavejšieho návštevníka predstavenia nie je vôbec priveľká. Veď je jasné, že príroda odpovie aj za nás a „pôjdeme tam všetci“ . Navyše bežný [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9780x
Priemerná čítanosť článkov: 1630x

Autor blogu

Kategórie